Over ons

Groen Riemst is in 2006 de eerste keer opgekomen onder de naam 'Levend Riemst'. We hadden een onvolledige lijst maar haalden toch een mooi resultaat. Net niet genoeg om één zetel te behalen.
In 2012 kwamen we op in Riemst in kartel met sp.a. Dit had tot gevolg dat we één verkozene hadden. De eerste groene verkozene in de geschiedenis van de Riemsterse fusie-gemeente.
Volgende keer, in 2018, gaan we we natuurlijk voor twee verkozenen.

Onze visie komt niet overeen met de visie van het huidige cd&v bestuur. Wij gaan voor dorpen die bol staan met voorzieningen en activiteiten voor jong en oud. Centraliseren in een gemeente als Riemst heeft het kwalijk gevolg dat men zich steeds moet verplaatsen. Ouderen kunnen hun laatste dagen niet slijten in hun eigen dorp. Jongeren moeten naar de steden rondom Riemst om zich kunnen uit te leven.

De landbouwgebieden rond de dorpen zijn groot en de 'open' veldstructuur is niet de structuur waar wij van houden. Dit landschap bestond 50 jaar geleden niet. Toen had men nog kleine landschapselementen, bosjes e.d. Nu moet men al zoeken om nog een mooie haag, hoogstamboomgaard of beek te vinden in het veld. Voor de biodiversiteit en het leefmilieu te vebeteren is het dringend nodid dat men daar terug op inzet.

De natuurgebieden in Riemst zijn erg schaars. Gelukkig nam onze gemeenteraad in juli 2015 een motie van ons gemeenteraadslid Ivo Thys aan om minister Schauvliege erop te wijzen dat voor het onderhoud van deze natuurgebieden te garanderen en niet minder maar méér middelen nodig zijn. 

Kortom, leefmilieu, dorpsleven en algemeen welzijn van zijn inwoners zijn enkele speerpunten van Groen Riemst.